PDO-Draadlift

PDO-Draadlift behandeling

Verstrakkend en liftend effect

Dit is een behandeling waarmee aan delen van het gezicht zoals de wangen, kaaklijn en of wenkbrauwen en aan de hals een verstrakkend en liftend effect gegeven kan worden.

PDO draden zijn oplosbare hechtdraden gemaakt van polydioxanon. Deze worden door middel van een canule onzichtbaar onder de huid geplaatst. De draden lossen in het eerste jaar volledig op. Rondom de PDO-draden wordt er collageen in de huid aangemaakt wat een gunstig effect heeft op het behandelde gebied. Dit zorgt voor een extra verstevigend effect. Het effect van de behandeling houdt 12-24 maanden aan.

PDO-draadlift behandelingen mogen gecombineerd worden met filler, Radiesse en botox behandelingen.

De behandeling

De behandeling vindt plaats onder semi-steriele omstandigheden en onder lokale verdoving middels lidocaine/adrenaline. De verdoving wordt door een canule in het te behandelen gebied gespoten.

De behandeling duurt 30-60 min en wordt meestal als niet pijnlijk ervaren.

Behandelgebieden
Het Resultaat

Je ziet direct na de behandeling al een liftend effect, maar na 2 maanden zal het lichaam om de draden een stevig laagje collageen beginnen te vormen. Hierdoor ontstaat extra versteviging en dus meer effect.

Nazorg
  • De plekjes waar in de huid wordt geprikt worden na de behandeling ingesmeerd met antibacteriële creme.
  • Bij pijn/zwelling mag er gekoeld worden en eventueel een ontstekingsremmer (ibuprofen) in combinatie met paracetamol gebruikt worden indien de arts dit heeft aangegeven.
  • Na de behandeling is je huid soms wat rood of gezwollen en er bestaat een kans dat er een blauwe plek ontstaat tijdens/na de behandeling. Dit gaat allemaal vanzelf weer over en duurt afhankelijk per persoon en huidtype enkele dagen tot maximaal een week.

Afgeraden wordt:

  • Eerste 24 uur behandelt gebied te wassen
  • Eerste 24 uur make-up te dragen
  • Eerste week niet extreem aanspannen van de spieren in het behandelde gebied.
  • Eerste week extreme druk op het gezicht uit te oefenen, bv door op het gezicht te liggen
  • Eerste 2 weken zonnebank/ sauna in te gaan
  • Eerste 2 weken een schoonheidsbehandeling te ondergaan

De eerste 2 weken kunnen de haakjes aan de PDO draden zich nog iets verplaatsen. Dit is dan hoorbaar in de vorm van een klik. Dit kan soms ook resulteren in een nieuwe zwelling. Dit is een normaal proces en heeft geen effect op het resultaat.

Winkelwagen