Microneedling

Microneedling

Voor een stevige en egale huid

Met microneedling wordt door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Op basis van de huidkwaliteit, het te behandelen probleem en het gewenste resultaat zal er een keuze in naaldlengte gemaakt worden door de behandelaar. Er zijn diverse lengtes. Diepere naaldpenetratie wordt gebruikt voor huidproblemen die verder gaan dan de oppervlakkige laag, terwijl kleinere naalden gebruikt worden voor huidproblemen die niet te diep gaan.

De voordelen van microneedling zijn legio. Hier zijn 10 van de meest opvallende voordelen.
  1. VERMINDERT DE UITSTRALING VAN LIJNEN EN RIMPELS

Niemand wil er ouder uitzien dan ze zijn. Maar voortijdige veroudering die zich presenteert als fijne lijntjes en rimpels doet precies dat. Een microneedling-sessie stimuleert de productie van collageen en elastine om lijntjes en rimpels te bestrijden. Collageen en elastine zijn verbindingen in uw huid die structuur en kracht toevoegen en een jeugdige kwaliteit verlenen. De wondgenezingsmechanismen stimuleren je lichaam om nieuwe huidcellen aan te maken, waardoor fijne lijntjes, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels minder zichtbaar worden.

  1. LITTEKENBEHANDELING

Omdat microneedling de aanmaak van collageen en elastine stimuleert, is het ook super effectief bij het aanpakken van acne en andere littekens op je huid. Bij keloide littekens is het afgeraden om microneedling te ondergaan.

  1. ZONSCHADE

Microneedling is effectief in het verminderen van zonschade plekken, met name hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken.

  1. ANTI-VEROUDERING

Veroudering manifesteert zich niet alleen als rimpels en verkleuring. Naarmate je ouder wordt, verliest je huid zijn elasticiteit, waardoor hij er slap uitziet. Een ouder wordende huid kan er ook dof uitzien en een glanzende gloed missen. Microneedling kan hier verandering in brengen. De opbouw van collageen die optreedt als reactie op de kleine wondjes kan de huidstructuur verbeteren om verslapping tegen te gaan.

  1. VERKLEINT PORIEN

Ondanks het feit dat bij microneedling gaatjes in je huid worden geponst, worden je poriën er niet groter door. Sterker nog, het helpt je poriën er veel kleiner uit te zien. Wanneer het collageen rond je poriën wordt gestimuleerd, wordt het gebied rond elke porie voller, waardoor de porie zelf bijna verdwijnt.

  1. VERBETERT DE DOELTREFFENDHEID VAN TOPISCHE PRODUCTEN

Post-microneedling is de beste tijd om anti-verouderingsbehandelingen, vochtinbrengende crèmes en andere actuele behandelingen toe te passen die de gezondheid en het uiterlijk van de huid verbeteren. De microgaatjes nemen gemakkelijker crèmes, serums en gels op en komen ze dieper in uw huid.

  1. BESTRIJDT STRIAE

Microneedling werkt vrijwel overal op je lichaam. Het kan effectief zijn bij het verminderen van striae die ontstaan na periodes van snelle groei, zoals tijdens de zwangerschap.

  1. ROSACEA VERMINDERING

Als je last hebt van deze huidaandoening, ervaar je een versnelde afbraak van collageen. Microneedling stimuleert de groei van collageen en zal dus de afbraak bij rosacea compenseren.

  1. ACNE-VERBETERINGEN

Vanwege de diepere aanpak van de huid, kunt u microneedling gebruiken om de effectiviteit van plaatselijke acnebehandelingen te verbeteren.

  1. MINDER BIJWERKINGEN DAN LASER OF INTENSIEVE PEELINGS

De effecten van Microneedling zijn vaak wel vergelijkbaar met laser- en sommige chemische peelings, maar dan zonder de lange downtime. U kunt 24-72 uur na microneedling genieten van een stralende teint. Dit is met laserbehandelingen en peelings vaak oplopend tot 14 dagen.

Winkelwagen