Belkyra

Belkyra behandeling
Last van een onderkin, maar liever geen chirurgische ingreep? Dan is Belkyra de perfecte behandeling.

Mensen kunnen op verschillende manieren last hebben van submentaalvet (vet onder de kin); ze kunnen er psychisch onder lijden, een laag zelfbeeld hebben en zich beperkt voelen in hun sociale/professionele leven.

Er zijn verschillende strategieën om hiermee om te gaan, bijvoorbeeld make-up/ cosmetica, het aanpassen van de houding en kleding die het kingebied verbergt. Onder de permanente opties zit behalve de chirurgische aanpak ook de Belkyra.

Belkyra (in Amerika bekend onder de naam Kybella) is een injecteerbaar geneesmiddel waarvan klinisch bewezen is dat het submentaal vet gericht kan verminderen. Belkyra is een deoxycholinezuur. Het vernietigd de vetcellen definitief. Dit is dus een permanente behandeling. De meeste patiënten hebben in onderzoeken een tevredenheid van het resultaat aangegeven na 2-4 behandelsessies.

Wat is Belkyra en waarvoor wordt dit medicijn gebruikt?

Belkyra bevat de werkzame stof deoxycholinezuur. Deoxycholinezuur wordt van nature door uw lichaam aangemaakt ter ondersteuning van de afbraak van vetten. Dit medicijn wordt bij volwassenen gebruikt als behandeling voor submentaal vet (ongewenst vet onder de kin) wanneer de aanwezigheid daarvan een belangrijke invloed heeft op de gemoedstoestand van de patiënt.

Dit medicijn bevat een niet-menselijke, niet-dierlijke versie van deoxycholinezuur, die identiek is aan het van nature voorkomende deoxycholinezuur. Dit medicijn is een injecteerbaar medicijn dat door uw arts wordt toegediend.

Hoe wordt dit medicijn toegediend?

Dit medicijn wordt door een arts direct onder de huid (subcutaan) toegediend. Het medicijn wordt geïnjecteerd in kleine hoeveelheden op verschillende plaatsen in het behandelgebied, dat wil zeggen het vetweefsel direct onder de huid in het gebied onder de kin. Voor de injecties krijgt u verdovende zalf op de huid gesmeerd om de pijn te verlichten. Wij adviseren klanten vooraf ook orale pijnstillings in te nemen. 

Aantal behandelsessies

Een arts zal bepalen hoeveel van dit medicijn wordt toegediend. U krijgt meerdere injecties per behandelsessie. Het totale aantal injecties en behandelsessies dat nodig is voor een goed resultaat is afhankelijk van wat u nodig heeft en zal worden bepaald door de arts. De behandeling kan meerdere malen worden herhaald, maar mag niet vaker plaatsvinden dan 6 behandelsessies. De tijd tussen behandelsessies moet ten minste 4 weken zijn.

Resultaten

Na de behandeling heeft het lichaam tijd nodig om alle vetcellen die afgebroken worden af te voeren. Na de behandeling zal de injectieplaats eerst in volume toenemen. Hierna zal het langzaam afnemen (2 weken meestal). De eerste resultaten zullen ongeveer na 3 weken zichtbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat is na 8 weken zichtbaar.

De behandeling kan meerdere malen worden herhaald, maar mag niet vaker plaatsvinden dan 6 behandelsessies. De meeste patiënten hebben in onderzoeken een tevredenheid van het resultaat aangegeven na 2-4 behandelsessies.

Direct na de behandeling

Zoals elk medicijn kan ook dit medicijn bijwerkingen hebben. Niet iedereen krijgt daarmee te maken.

Meest voorkomende bijwerkingen zijn reacties op de injectieplaats:  Pijn, vochtophoping in het weefsel (oedeem) en zwelling, gevoeligheidssymptomen, kleine ronde gebieden met lokale hardheid (nodule), blauwe plekken, tijdelijke verharding, roodheid van de huid, jeuk.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere bijwerkingen genoemd in de literatuur; Ongemak, warmte, veranderde huidskleur, zenuwbeschadiging rond de kaak, strak aanvoelende huid, problemen met slikken (dysfagie), misselijkheid, hoofdpijn.

Al laatste de minder voorkomende tot zeldzame bijwerkingen; Ongewone smaak in de mond (dysgeusie) Problemen met spreken (dysfonie) Reacties op de injectieplaats, haarverlies op de injectieplaats, huiduitslag met hevige jeuk en bultjes (netelroos, galbulten), zweren op de huid, allergische reactie (hypersensitiviteit), tijdelijke beschadiging van de zenuwen in de kaak met als gevolg een scheve glimlach of zwakte van de spieren in het gezicht kan voorkomen, rondom het behandelgebied kan zich weefselbeschadiging (bijvoorbeeld huiderosie, ulceratie, necrose) voordoen. Dit kan leiden tot littekenvorming.

Nazorg

Het is belangrijk om de nazorg zo goed mogelijk na te streven. Koelen kan helpen de zwelling te verminderen en eventuele pijn te doen verlichten. 

  • Het advies is de eerste 24 uur niet te roken en geen alcohol te nuttigen.
  • Niet intensief sporten voor 24 uur
  • Geen gezichts- en of laserbehandelingen
  • Geen sauna/ spa, hammam voor 2 weken

Daarnaast is hygiëne belangrijk voor het behandelde gebied om het infectierisico minimaal te houden.

Winkelwagen